Marko sodi s svojim skorajda tridesetletnim stažem med pionirje slovenske oglaševalske industrije. Na vidnih mednarodnih projektih je sodeloval že v nekdanji skupni državi, posebej aktivno pa od leta 1991, ko je ustanovil svojo agencijo. Po desetih letih uspešne rasti agencije jo je povezal z globalno oglaševalsko mrežo McCann Worldgroup. V fazah razvoja agencije je deloval tako na razvoju kreativnih vsebin kot tudi marketinških strategij projektov za naročnike in na obeh področjih dosegel številne uspehe in priznanja.
Kot predavatelj in član žirij redno sodeluje na številnih dogodkih doma in v svetu. Pomagal je ustanoviti in kot predsednik nato štiri leta vodil slovensko podružnico IAA International Advertising Association. Sodeloval je v organih Slovenske oglaševalske zbornice in je član Golden Drum Creative Council. Že četrto leto zapored je bil s strani Ameriške gospodarske zbornice nominiran za mentorja v programu AmCham Young Professionals. Za svoje delo pri vodenju agencije je dobil nagrado H.K. McCann za poslovno odličnost.
Po tem, ko je bil pred leti že med prvimi diplomanti Executive MBA na poslovni šoli IEDC, je letos svojo potrebo po nenehnem učenju in izpopolnjevanju dopolnil še z doktoratom na tej poslovni šoli, ponovno med prvimi doktorskimi študenti. V svoji disertaciji je raziskoval aspekte vodenja generacije Y v evropski oglaševalski industriji.
Kljub sedanjemu udejstvovanju predvsem na marketinškem in managerskem področju pa Marko še vedno rad poseže v kreativno sfero, ki se ji je s srcem zapisal že med študijem arhitekture.
V prostem času se ukvarja z letenjem kot pilot z instrumentalno licenco, freeride smučanjem, včasih pa preteče tudi kak maraton.